Devonport Library

  • 5/13/2016 3:08:00 PM
  • View Count 788
  • Return

The Devonport Library building features high ceilings and a mezzanine floor area, and the design incorporates a number of innovative features.

CS was contacted by Athfield Architects to deliver a solution for large sliding timber doors to close off a community room. Due to the size and weight of the doors required, there was a risk of timber doors bowing and warping, as well as being too heavy and difficult to operate.

The solution was to use our CS AluTec aluminium door as a substrate for cladding by De Bruin Judge. Our CS Heavy Duty Track System has been used to take the load of the 300kg+ doors, resulting in an easily operable, smooth rolling door system.

Architect: Athfield Architects

Contractor: Naylor Love

Products used on this project:

Related

Share

Post a Comment

 

Categories

 

  • Recent
  • Popular
  • Tag